Praktisk info

Säkerhet, sex och våld

Svea rikes lag gäller på lajvet såväl som i verkligheten och du tar själv ansvar för att följa den. Konsumering av alkohol är tillåtet på platser där det går att dricka i verkligheten. Ta det med måtta och spela hellre full, än bli full. Fuska gärna med alkoholfria alternativ. All form av droganvändning skall vara fejkad - inga riktiga droger får förekomma på lajvet

Vid scener som är mer krävande eller som kan vara känsliga, tex scener som handlar om sex och våld, kom överens innan lajvet med de du vill gestalta dessa scener eller spela med stopporden Cut och Brems, samt Tap Out. Eskalera scener långsamt och låt mottagaren få tid att ta in och reflektera över den riktning du driver, samt ha en möjlighet att stoppa spelets utveckling. De av er som vill använda metatekniker sinsemellan får såklart göra det.

Då vi ofta befinner oss på spelplatser med icke lajvande människor ska alla scener med våld eller annat uppseendeväckande beteende ske inomhus eller på annan avskild plats där du är säker på att ingen ickelajvande människa ser eller hör.

Språk

Kampanjen är öppen för alla typer av språk, men all kommunikation, såväl in som off, workshops och spel är på svenska. Kan du inte prata svenska så kan din roll heller inte det. Vi kommer inte att göra språkmässiga undantag, men du är välkommen att spela med vilket tungomål du än vill. Om ingen förstår så blir det så.

Fotografering

Fotografering är tillåtet under spelet. Bilder läggs upp i kampanjens slutna Facebookgrupp för godkännande innan vidare publicering. Cred ges som cred ska ges.

Döden

Alla roller kan dö eller bli för galna för att fortsätta vara med. Du bestämmer själv din rolls öde, men kommunicera gärna vad du håller på med till arr. Har du ihjäl din roll så är den död. Lita inte på att vi har ersättningsfunktioner redo. Säsongsavgiften återbetalas inte, vare sig i helhet eller i delar.

Deltagande

Arrangören förbehåller sig rätten att av trygghetsskäl, utan vidare diskussion, att neka redan anmäld deltagare plats på lajvet när som helst under kampanjen. Eventuell inbetald anmälningsavgift återbetalas då i sin helhet.

Arrangörer

Erik Höglund, Daniel Krauklis, Pernilla Rosenberg, Staffan Rosenberg, Daniel Sundström.

Om du har några frågor eller vill komma i kontakt med arrangörerna nås vi på info@kunskapensvaktare.se.

Tack till: (Med hittills stor hjälp av följande fantastiska människor i form av feedback, textkorrigering, textproduktion, bollande av ideer, stöd, pepp och kärlek. Ni har vår eviga tacksamhet! <3)

Moa Rönnåsen, Andreas Ekebacke, Kajsa Greger, Dennis Greger, Sandra Hjelmerus, My Lemon, Niclas Lemon, Karl Bergström, Caroline Sjövall, Frida Löfström, Olov Augrell, Sara Östh, Erik Höglund, Thérèse Tangen

Ett extra tack till Robin Landal för musik specialskriven till kampanjen! <3

Vanliga Frågor

Var och när är lajven?

Lajven kommer att utspela sig inom en reseradie från Stockholm på ungefär två timmar. Exakt var de olika episoderna kommer att utspela sig avgörs av vilka val ni spelare gör under avsnitten och i viss mån i samråd med spelargruppen.

Scenario 1 kommer att utspela sig i Stockholm med omnejd och vara ca 10-12 timmar långt. Därefter kommer de olika avsnittens längd variera mellan 8 och 36 timmar vilket gör att det är klokt att boka hela lördag och stora delar av söndag. Men de flesta lajven kommer sluta under sen kväll/natt mellan lördag och söndag, dvs inte ha en övernattning i spel. I god tid inför varje scenario kommer vi komma ut med mer detaljerad information. Behöver du övernattning efter lajvet tex pga att du kommer från annan stad hjälper vi gärna till så gott vi kan.

Vad ingår i avgiften?

I avgiften ingår det som behövs för att spela lajvet: det vill säga lokaler, props, gemensamma måltider i de fall de inte går att skaffa på stan, övernattning med golvförläggning eller liknande i de fall avsnittet utspelar sig över natten. Med andra ord allt du behöver för att spela själva lajvet.

I lajvavgiften ingår till exempel inte mat om episoden utspelar sig på Stockholms gator då man förväntas lösa det själv efter eget behov eller transport inom ramen för lajvet som till exempel lokaltrafik eller bilresor.

Vi vill skapa den här upplevelsen för och med er deltagare och har därför valt att ha relativt få spelare vilket gör att vi är väldigt öppna för att hitta en lösning som fungerar för just dig utan att det går ut över alla andra. Råkar just du behöva komma in mitt i ett scenario finns det stor chans att vi kan tillgodose den önskan.

Hur fungerar transporter under lajven?

Transport till/från och under lajvet till eventuella lokaler som ligger utanför Stockholms lokaltrafik har vi planerat att samordna tillsammans med er spelare i spelarnas bilar. Vår erfarenhet sen tidigare arrangemang är att med den här storleken av spelargrupp fungerar det utmärkt. Det betyder inte att just du behöver ha ett körkort eller tillgång till bil men ca 1 på 5 kommer behöva det.

Kommer spel i totalt mörker förekomma?

Lajven kommer till stor del att handla om inre rädslor och skräck för det okända och mörker är en effektiv ingrediens för att skapa rätt känsla och stämning för det. Det är tex en av anledningarna till att vi inte har lagt något lajv under sommarhalvåret - det är helt enkelt för ljust. Så lajvande i mörker kommer att ske och vi kan efter bästa förmåga ge förvarning och hjälpa spelare som ber oss om det.

Är det här ett s.k. "pervasive" lajv?

Ja, på så vis att lajven till stora delar sker i verkliga världen. Men det kommer inte finnas påtvingad interaktion med den oinvigda omvärlden, omvärlden är en kuliss inte en spelare. För att särskilja vad som ingår i fiktionen och inte har vi sagt att allt som är tydligt påhittat, som tex den dominerande dagstidningen Ny Gryning, är möjligt att interagera med. Medan sådant som är på riktigt inte är det. Känner man sig väldigt osäker går det alltid att stämma av med arr under spel innan man interagerar. Detta går att läsa om under rubriken BERÄTTELSE.